Lęšių troškinys

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 2 vienetai
- Česnakai, 5
- Juodieji pipirai, malti
- Lęšiai, 200 gramų
- Morkos, 1 vienetas
- Paprika, 1 vienetas
- Paprika, milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Petražolės, smulkintos, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 3 vienetai
- Jautienos kumpis, 250 gramų
- Dešra, kiaulienos, šalto rūkymo, 200 gramų
- Kiaulienos šoninė, 300 gramų
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sultinys, jautienos, 0.5 stiklinės
- Pomidorų pasta, 1 litras
Gaminimo instrukcija:
Išvirti pasūdytame vandenyje nuskustas bulves.
Įkaitinti puode aliejų, sudėti smulkintą papriką, svogūnus, morką ir troškinti, kol svogūnai taps permatomi.
Tuomet pridėti smulkinto česnako ir lengvai pakepinti, neleidžiant česnakams paruduoti.
Sudėti kubeliais supjaustytą jautienos kumpį, šalto rūkymo dėšrą, šviežią kiaulienos šoninę ir paprikos miltelius.
Viską gerai pakepinti, kol mėsa gražiai apskrunda ir tuomet sudėti pomidorų pastą. Sudėti lęšius. Įpilti vandens, kad apsemtų. Troškinti dar apie 20-25 min., tuomet sudėti virtas bei kubeliais supjaustytas bulves, supilti sultinį ir patroškinti 5 min.
Troškinimo proceso pabaigoje paskaninti druska bei pipirais ir sudėti petražoles.
Patiekti šiltą su duona.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2018-02-04 18:55