Lęšių ir kauliukų troškinys


- Vanduo, 1.2 litro
- Jautienos kauliukai, arba kiaulienos, 450 gramų
- Džiovinti lęšiai, 250 gramų
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Morkos, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Česnakai, 3 skiltelės
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Raudonosios paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Laurų lapai, 1 vienetas
- Druska
Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinė ugnies, sudedame kauliukus, apibarstome druska ir kepiname, kol gražiai apskrunda.
Morką nulupame, supjaustome didesniais kubeliais. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais ir sudedame į keptuvę su kauliukais. Pakepiname kelias minutes. Česnako skilteles nulupame, susmulkiname, sudedame kartu su lauro lapeliu į keptuvę. Pakepiname 1 min.
Tada sudedame morkas, pakepiname kelias minutes. Kauliukus pagardiname paprikos milteliais, druska, išmaišome ir užpilame vandeniu. Sudedame lęšius, išmaišome, šiek tiek sumažiname ugnį ir kaitiname troškinį 40 min. Pabaigoje paragaujame ar nereikia papildomai druskos. Skanaus! (Troškinys skanus ir vienas, bet papildomai galite patiekti su prancūzišku batonu.)
2017-10-28 13:00