Lenkiškas varškėtis


- Cukraus pudra, 100 gramų
- Cukrus, 300 gramų
- Kiaušiniai, 9 vienetai
- Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Varškė, 1 kilogramas
- Sviestas, 200 gramų
- Sviestas, tirpintas
- Razinos
- Vanilinis cukrus
- Citrinos žievelė, tarkuota
Miltus ir cukraus pudrą beriame ant stalo, sutarkuojame sviestą, dedame 1 kiaušinio trynį ir peiliu kapojame tešlą, kol nelieka sausų miltų.
Tešlą suspaudžiame į vieną gabalą ir dedame valandai į šaldytuvą.
Tešla išklojame formos dugną ir dedame į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti 15-20 min., kol gražiai pagels.
Varškę labai gerai ištriname su cukrumi, vaniliniu cukrumi, ištirpintu sviestu, citrinos žievele ir 9 kiaušinių tryniais.
Sudedame atskirai išplaktus 9 kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišome.
Masę pilame ant apkepusio pagrindo, pabarstome razinomis ir kepame 170 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 min.
Atvėsiname ir pabarstome cukraus pudra.
Galima kepti iš pusės normos, nes iš visos normos man gavosi vienas didelis ir vienas mažas pyragas, bet išgaravo per dieną.
Skanaus.
2010-09-17 17:01


2010-07-05 22:55

2009-12-26 20:43

Is tikruju,ruoosiuosi dar kada issikepti.


Ir jums patyarciau..

2009-09-11 19:08

2010-09-17 17:03