Lengvas pyragas-tortas


- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 0.75 stiklinės
- Kvietiniai miltai, 0.75 stiklinės
- Sviestas
- Cukraus pudra
- Vanduo, karštas, 300 mililitrų
- Vanduo, šaltas, virintas, 100 mililitrų
- Želatina, 20 gramų
- Cukrus, 7 valgomieji šaukštai
- Želė, braškių/aviečių, 1 pakelis
Biskvitui cukrų su kiaušiniais gerai išplakti, suberti miltus ir atsargiai išmaišyti šaukštu. Skardos dugną patepti sviestu, pilti tešlą į skardą.
Biskvitą kepti 175 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol pagels.
„Debesėliams“ želatiną užpilti 100 ml šalto, virinto vandens ir palikti maždaug 10 minučių. Želatiną statyti ant ugnies ir maišant ištirpinti, bet neužvirti.
7 šaukštus cukraus ir želė išmaišyti, užpilti 300 ml karšto vandens ir maišyti, kol viskas ištirps. Įmaišyti želatiną ir palikti, kad atauštų iki kambario temperatūros.
Tuomet plakti 15 - 20 minučių elektriniu plaktuvu, kol masė pradės putoti ir šviesėti, o masės tūris labai padidės.Ant atvėsusio biskvito (dar tortinės formoje) užkrėsti „Rožinių debesėlių“ masę ir padėti į šaldytuvą. Po kelių valandų galima valgyti. Skaniai skanaus!
2015-01-15 15:47
2013-03-11 15:18
SUPERINIS torciukas!!!!

2013-02-14 00:18
2013-01-07 12:18

2017-09-24 13:17