Lengvas obuolių pyragas

Lengvas obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas
  • Cukrus, 150 mililitrų
  • Obuoliai, dideli, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 150 mililitrų
  • Pienas, 150 mililitrų
  • Aliejus, 150 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Nulupti ir supjaustyti obuolius norimo dydžio skiltelėmis (geriau mažesnėmis), šiek tiek pabarstyti cukrumi bei cinamonu.
Mikseriu išplakti kiaušinį su cukrum, po to pridėti viską paeiliui, kaskart išplakti.
Papurkšti arba patepti formą riebalais, supilti tešlą, ant viršaus supilti tolygiai obuolius, juos rankomis suspausti gilyn į tešlą, šiek tiek paliekant viršuje ir ant viršaus užpilti tešlą, kad gautųsi langeliai, kaip parodyta nuotraukoje.
Pagrindinis iškepimo kriterijus - gražiai parudavęs pyragas.
Mums jis yra toks skanus, kad dar neatšalęs būna didesne dalimi suvalgytas. Bet karštas jis labai birus, tai valgome su šakutėmis, atšalusį galima imti ir rankomis.
Didžiausias šio pyrago privalumas man yra tas, kad jis ir skanus, ir labai lengvai paruošiamas, sugalvojus galima tiesiog išsikepti vakarienei.
Taigi eilinį vakarą, kai užsinorėjau kažko „tokio - tokio“, o šaldytuvas jau tikrai prašėsi būti papildytas, iš tos nevilties sumaniau, kad pati galiu sukurti neblogesnį už internetinius obuolių pyragus iš to ką turiu... Na ir - gavosi toks, kokio ir ieškojau - lengvas, ne sausas, kur obuolių vos ne daugiau nei tešlos! O jis dar ir labai paprastas.
Naudojant mikserį paruošiamas per 10-15 min.
Kepama apie 50-60 min. 170 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Rima Kaziukonienė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Olialia
2017-12-17 22:40
Wow pyragas gavosi... Viska pagal recepta dariau, tik aliejaus pyliau 100ml vietoj 150ml ir kepiau 180° nurodyta laika. Nzn ar tai turejo kokios itakos ar ne, bet viskas super!
kepejele
2013-08-18 14:27
puikus pyragas! gavosi labai skanus , liko jau maziau negul puse ir mama pagyre kad labai labai skanus
MAMA
2013-03-22 16:22
Tesla gavosi ziauriai per skysta, nors miltu dejau daugiu, nei parasyta, ka jau apie tuos langelius kalbeti... nzn nzn... gailiuosi jau, kad komentaru neperrskaiciau pries kepdama... kepa jis dabar, ziuresim....
jolita
2013-03-03 17:38
o kodel man jis neissipute?
Egle
2013-02-10 16:55
Pradėjus gamint pyragą, pamačiau, kad tešla skystoka gaunasi, tačiau įdėjus daugiau miltų, gaunasi šaunus pyragas! Tad mano pasiūlymas - įdėti daugiau miltų (tešla turi gautis kabinama šauktu) ir nedaryti juostelių ant viršaus (tešla per skysta), o tiesiog sudėti obuolius ant viršaus, pabarstyti cinamonu ir cukrumi ir pašauti kepti 180C orkaitėje iki kol iškeps (nenuėmiau laiko). Mūsų šeimai per kartą suėjo.