Ledų tortas su braškėmis


- Ledai, 1.5 kilogramo
- Želė, braškių, 3 pakeliai
- Vanduo, 0.7 litro
- Bruknės, 100 gramų
- Braškės, 10 vienetų
- Irisai, 15 vienetų
- Grietinėlė, 30% riebumo, 1.5 valgomojo šaukšto
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Žemės riešutai, 1 stiklinė
- Migdolai, 1 stiklinė
Į 0,7 l karšto vandens supilti 3 pakelius braškių želė (Dr.Oetker). Brinkinti apie 7 minutes. Atskirame dubenyje mikseriu išplakti šiek tiek atšildytus ledus. Po truputį, maišant srovele į ledus pilti skystą želė. Į gautą skystą masę įberti 100 bruknių. Kadangi masė labai greitai stingsta, skubiai supilti ją į formą. Forma speciali - Tupperware želė žiedas. Dėti į šaldytuvą ir laikyti mažiausiai 5-6 val.
Braškes su žaliais lapkočiais 5 minutėms panardinti į labai šaltą vandenį, kad žaluma atsigautų. Uogas labai gerai nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Į kiekvieną braškę įsmeigto po dantų krapštuką.
Riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvalyti luobeles. Stambiai permalti per mėsmalę.
Irisus, druską ir grietinėlę ištirpinti metaliniame dubenėlyje karšto vandens vonelėje. Galima ištirpinti mikrobangų krosnelėje (2 min.). Turime gauti tirštą masę.
Kiekvieną braškę iki pusės uogos pamirkyti irisų masėje, o po to apvolioti maltuose riešutuose.
Desertą sudėti į lėkštę.
Skanaus!