Ledinis tinginys

Ledinis tinginys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sausainiai, 3 pakeliai
  • Kondensuotas pienas, 0.5 skardinės
  • Sviestas, 150 gramų
  • Kakava, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Grietinėlė, 400 mililitrų
  • Grietinėlės standiklis, 2 pakeliai
  • Šokoladas
  • Lazdyno riešutai, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sausainius sulaužyti gabalėliais, kaip ruošiant tinginį. Sviestą ištirpinti, supilti kondensuotą pieną, dėti cukrų (jei nemėgstate saldžiai, cukraus atsisakykite). Viską išsukite iki vientisos masės. Tuomet suberkite kakavą ir vėl viską gerai išmaišykite.

  2. Masę verskite ant sausainių, torto formą išklokite maistine plėvele ir krėskite sausinių masę. Gerai supresuokite ir pagėki į šaldymo kamerą sustingti.

  3. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir grietinėlė standikliu (cukraus pudros kiekis nurodytas ant standiklio pakuotės). Kai masė sutirštės, supilkite ją ant sausainių sluoksnio ir dękite vėl į šaldyno kamerą.

  4. Sustingus tortui, viršų apliekite tirpintu ir atvėsintu šokoladu, puoškite riešutais. Skanaus!

  5. Tortas gaunasi labai saldus, bet kartais galima sau leisti pasmaguriauti;) p.s. ilgai kambario temperatūroje nelaikykite, nes grietinėlės sluoksnis ima tirpti.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Zita Zita
2019-04-28 13:08
Bandysiu daryti ačių už teceptąį
Vaida.
2017-07-12 22:11
Turėtų būti skanu.
Diana
2017-03-14 23:13
su kokiu kiekiu cukraus pudros maisyti grietineles standikli? ant pakuotes nenurodyta
Simona :))
2016-02-07 14:49
Labai skanus tas ledinis tingynis. Labai patiko kitiems! ( Ačiū už resepta ) Pameginkite labai skanu verta pameginti. Bet reikia moketi labai gerai kad gautus grazus ir skanus. )Skanaus ir kitiems kad pamegins Ačiū labai
Pffff
2015-12-01 22:15
Standiklis yra iš gliukozės ir krakmolo. Tai kokios problemos, kad norite želatinos?? Ar galvojate, kad ten cemento ir moment klijų pridėta? Be to, su želatina gausis kitokia konsistencija - tiesiog grietinėlės želė. O čia reikia plaktos grietinėlės konsistencijos, o ne želė.