Lazanija su vištiena


- Juodieji pipirai
- Juodieji pipirai, padažui
- Pomidorai, 500 gramų
- Svogūnai, 150 gramų
- Vištienos filė, 700 gramų
- Kvietiniai miltai, padažui, 5 valgomieji šaukštai
- Pienas, padažui, 1 litras
- Lazanijos lakštai, lapai, 250 gramų
- Pievagrybiai, 300 gramų
- Pienas, 300 gramų
- Druska
- Druska, padažui
- Aliejus, kepimui
- Sviestas, padažui, 100 gramų
- Žalumynai
Sukapojame svogūnus. Kubeliais supjaustome vištienos filė ir pievagrybius.
Įkaitiname šiek tiek aliejaus keptuvėje ir suberiame svogūnus. Kepiname apie 1 minutę. Po to suberiame vištienos kubelius, įberiame prieskonių ir kepiname 5 minutes. Sudedame pievagrybius ir kepame dar 15 minučių.
Atskirame puodelyje ištirpiname sviestą. Įmaišome miltus ir supilame pieną, įberiame prieskonių.
Kaitiname, vis pamaišant, kol pradeda tirštėti.
Pomidorus nulupame ir sutriname. Susmulkiname žalumynus ir įmaišome į pomidorų tyrę.
Kepimo indą (stačiakampį) išklojame lazanijos lapais (4 vnt), sudedame pusę kepintos vištienos su grybais, užpilame puse padažo, vėl sudedame lazanijos lapus (4 vnt). Vėl dedam vištienos, padažo, lazanijos lapų (4 vnt). Viršų apipilame trintų pomidorų tyrele.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 20 minučių.
Po to apibarstome sutarkuotu sūriu ir kepame dar 20-25 minutes.
2015-08-02 10:29
2014-02-26 21:41


2015-10-28 21:01