Lazanija su jautiena

Lazanija su jautiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lazanijos lakštai, (lakštai), 500 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Salierai, šaknys, 100 gramų
  • Jautiena, faršas, 500 gramų
  • Kiauliena, faršas, 500 gramų
  • Jautienos faršas, 1 vienetas
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Svogūnai, 1 galva
  • Pomidorai, 3 vienetai
  • Padažas, BEŠAMELIO, 1 stiklinė
  • Sūris, DŽIUGAS, 100 gramų
  • Druska
  • Pipirai
Padažui:
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Pienas, arba grietinėlė, 250 mililitrų
  • Muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Lazanijos lakštus išvirkite. Pagaminkite įdarą: lydytame svieste apkepant faršą, tarkuotą saliero šaknį, supjaustytą morką ir susmulkintą česnaką. Įpilkite raudono vyno, įberkite druskos ir pipirų. Nuolat maišydami sudėkite pomidorus.
    Margarinu patepkite kepimo skardos dugną ir kraštus. Sluoksniais dėkite: įdarą, bešamelio padažą, virtus lazanijos lakštus ir t.t. Apiberkite "Džiugas" sūriu ir nedideliais sviesto gabalėliais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 30 min.

  2. Bešamel padažas:
    Ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas, suberiami miltai ir pakepinami iki auksinės spalvos. Plona srovele pilamas pienas arba grietinėlė ir pastoviai maišant kaitinama, kol bešamelio padažas sutirštėja. Įberiama druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir išmaišoma. Padažas turi būti vientisas, kremo konsistencijos.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Julija
» Rašyti komentarą