Lazanija su grybais


- Kiauliena, faršas, 200 gramų
- Svogūnai, 2
- Morkos, 1
- Pomidorai, 2
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Pipirai, juodi
- Druska
- Laurų lapai, lapai, 2
- Vanduo, 4 valgomieji šaukštai
- Grybai, 200 gramų
- Sūris, fermentinis, 100 gramų
- Lazanijos lakštai, (lakštai)
Į keptuvę sudedame maltą mėsą bei grybus, kepame įpylę šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies apie 8 minutes. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką. Mėsai bei grybams baigus kepti, perkelkite juos į puodą, o daržoves dėkite į tą pačią keptuvę. Jas porą minučių pakepinkite, tada užberkite juoduosius pipirus, druską ir įmeskite porą lauro lapų.
Nukelkite keptuvę nuo ugnies, o jos turinį suberkite į puodą su pakepintu faršu ir grybais. Sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 20-30 minučių.
Kepimo indo dugną išklokite lazanijos lakštais, dėkite patroškintą mėsos, grybų ir daržovių įdarą, tada vėl dėkite lakštus ir taip sluoksniuokite. Paskutinis sluoksnis turėtų būti iš lazanijos lakštų. Užberkite ant viršaus tarkuoto sūrio ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę 35 minutėms.
Skanaus.