Lazanija pagal Brigitą

Lazanija pagal Brigitą
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 3
  • Krapai
  • Kiaulienos faršas, 500 gramų
  • Lazanijos lakštai, lakštai, pakeliai, 1 vienetas
  • Pienas, 300 gramų
  • Aliejus, kepimui
  • Sviestas, 10 gramų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Sultinys, vištienos ar daržovių, kubeliai, 2 vienetai
  • Prieskoniai
  • Grybai, džiovinti, 1 sauja
  • Kečupas, 250 gramų
  • Daržovės, šaldytos, 450 gramų
Gaminimo instrukcija:

Faršą sumaišyti su prieskoniais. Lazanijos lakštus pamirkyti karštame vandenyje, kad suminkštėtų, tačiau sudėti juos taip, kad nesuliptų. Įkaitinti keptuvę, sudėti faršą ir šiek tiek apkepti. Tada sudėti džiovintus grybus, smulkiai supjaustytą česnaką ir šaldytas daržoves. Leisti šiek tiek apkepti, tada supilti sultinį, įdėti 2 šaukštus grietinės ir šiek tiek daugiau nei pusę kečupo. Viską gerai išmaišyti, leisti pakepti apie 5-7 minutes. Kol įdaras kepa paruoškite kepimo indą, ištepdami jį sviestu. Į kepimo indą patiesti vieną sluoksnį lazanijos lakštų, tada sudėti įdarą, užberti pusę tarkuoto farmentinio sūrio, ant viršaus taip pat patiesti vieną sluoksnį lazanijos lakštų (galima ir sluoksniuoti daugiau kartų). Ant lakštų supilti likusį kečupą. Uždengti folija. Įdėti kepimo indą į įkaitintą orkaitę. Kepimo temperatūra 200 laipsnių. Kepti apie 25 minutes. Tada ant viršaus suberti likusį sūrį ir pabarstyti krapais, leisti sūriui ištirpti ir kepti dar maždaug apie 10 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Brigita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kristina
2017-01-04 17:56
O kiek porcijų bus ?