Lazanija


- Juodieji pipirai, malti
- Morkos, 2 vienetai
- Muskatas, maltas
- Salierai, stiebai, 2 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Špinatai, 150 gramų
- Kiauliena, 300 gramų
- Kiaulės kumpis, rūkytas, 300 gramų
- Kiaulienos lašiniai, 150 gramų
- Vištų kepenėlės, 300 gramų
- Jautiena, 300 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Pienas, 1.5 litro
- Druska
- Sviestas, 7 valgomieji šaukštai
- Sultinys, 250 mililitrų
- Raudonėliai, džiovinti, 1 arbatinis šaukštelis
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Sūris, parmezano, 100 gramų
Špinatus nuplikyti ir sumalti. Iš 250 gramų miltų, špinatų, šaukštelio druskos ir kiaušinių suminkyti elastingą tešlą, uždengti servetėle, palikti 20 minučių.
Mėsą ir kumpį sumalti. Lašinukus, svogūną, morkas ir salierų stiebus smulkiai supjaustyti, apkepinti su trupučiu sviesto. Pridėti sumaltą mėsą ir kumpį, truputį pakepinti. Sudėti pomidorų pastą, raudonėlius, druskos, pipirų, supilti sultinį ir apie 20 minučių troškinti. Pridėti kubeliais supjaustytas vištienos kepenėles, dar truputį patroškinti.
5 šaukštus miltų apkepinti 5 šaukštuose sviesto, nukelti nuo ugnies, po 1 minutės supilti pieną, išmaišyti, užkelti ant ugnies, užvirinti, sumažinti ugnį ir 10 minučių nuolat maišant pavirinti, pridėti pipirų, muskato, druskos pagal skonį.
Tešlą padalinti į 6 dalis ir kiekvieną iškočioti į plonus (apie 0,1 cm storio) lakštus pagal kepimo formą. Užvirinti 2 litrus vandens, pasūdyti. Po vieną tešlos lakštus įleisti į verdantį vandenį, palaikyti 3 minutes, ištraukti, įmerkti į šaltą vandenį, ištraukti ir dėti ant servetėlės.
Kepimo formą ištepti aliejumi, įkloti lakštą tešlos, ant jo paskirstyti penktadalį mėsos įdaro, užpilti penktadalį padažo ir pabarstyti šeštadaliu sutarkuoto sūrio. Taip kartoti, kol ant viršaus bus uždėtas paskutinis tešlos lakštas. Jo viršų pabarstyti likusiu tarkuotu sūriu ir apdėlioti mažais sviesto gabaliukais.
Apie 30 minučių kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Jei vietoj savos gamybos bus naudojami paruošti lazanijų lakštai, juos taip pat reikia išvirti prieš ruošiant patiekalą.
2010-12-14 21:59
2010-09-02 20:07



2010-09-02 19:46

















2010-08-25 22:54

2011-10-22 13:48