Lašišos kepsniai su bulvių ir špinatų garnyru


- Bulvės, šviežios, 4 vienetai
- Citrinos, 1 vienetas
- Špinatai, 1 sauja
- Lašiša, kepsniai, 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
Bulves švariai nuplauname ir supjaustome kubeliais.
Bulves 20 min. apverdame pasūdytame vandenyje.
Lašišos kepsnius įtriname druska, dedame į 1 šaukštu aliejaus išteptą kepimo indą ir kepame apie 10-15 min. 240 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Keptuvėje išlydome sviestą ir apie 3-4 min., nuolat maišant, patroškiname susmulkintu špinatus.
Patroškintus špinatus išimame iš keptuvės.
Į tą pačią keptuvę, kur troškinosi špinatai, supilame likusį alyvuogių aliejų ir apie 5-6 min. pakepiname apvirtas bulves.
Tuomet į keptuvę su bulvėmis sudedame špinatus ir patroškiname apie 1-2 min.
Citriną supjaustome plonais griežinėliaisis ir kiekvieną jų įpjauname.
Lašišos kepsnius sudedame į lėkštes, šalia sudedame bulvių bei špinatų garnyrą ir papuošiame citirnos griežinėliais.