Lašiša su kaparėlių padažu ir kreminiais ryžiais

Lašiša su kaparėlių padažu ir kreminiais ryžiais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lašiša, kepsneliai, 2 vienetai
  • Itališkas žolelių mišinys
  • Druska
  • Pipirai
Padažui:
  • Grietinėlė, 150 mililitrų
  • Kaparėliai, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Miltai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sultinio kubeliai, 0.5 vieneto
  • Rudasis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
Garnyrui:
  • Ryžiai, 100 gramų
  • Grietinėlė, 100 mililitrų
  • Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Špinatai, nebūtina, 5 lapai
  • Miltai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošiame lašišą: lašišos kepsnius pabarstome itališkomis žolelėmis ir paliekame marinuotis bent kelioms valandoms (aš palikau per naktį).

  2. Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname kiekvieną lašišos kepsnelio pusę po 2 minutes.

  3. Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, pabarstome druska, pipirais ir kepame 190°C temperatūroje apie 15 minučių.

  4. Ruošiame padažą: kaparėlius beriame į puodą, šiek tiek patriname šaukštu. Sudedame kitus ingredientus, išskyrus miltus, ir maišydami užviriname.

  5. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštėja.

  6. Ruošiame garnyrą: ryžius išverdame, kad būtų birūs.

  7. Puode užviriname grietinėlę, smulkiai sukapotus špinatus ir sviestą. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja. Paskaniname druska. Sumaišome su ryžiais.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kristina
2019-01-20 22:50
Jeigu lašišą apkepate keptuvėje ir dar paskiau dedate į orkaitę... 190 laipsnių!!! Ir dar 15 minučių, tai ta lašiša bus sausa kaip popierius. Tokia lašiša kepama 180 laipsnių 10 minučių maksimum kad pasiektu 63 laipsnius viduje ir viskas. Jeigu kepsite iki 70 laipsnių vidinės temperatūros ji bus issausejus, visa kita aukščiau tokios temperatūros keliauja į šiukšlių dėžę!
Padažas : užvirti grietinėlę... Tada dėti miltus... Be komentarų... Niekas taip padažų negamina net pradedantys virėjai.