Lašiša su kaparėlių padažu ir kreminiais ryžiais


- Lašiša, kepsneliai, 2 vienetai
- Itališkas žolelių mišinys
- Druska
- Pipirai
- Grietinėlė, 150 mililitrų
- Kaparėliai, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Miltai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sultinio kubeliai, 0.5 vieneto
- Rudasis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Ryžiai, 100 gramų
- Grietinėlė, 100 mililitrų
- Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
- Špinatai, nebūtina, 5 lapai
- Miltai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
Ruošiame lašišą: lašišos kepsnius pabarstome itališkomis žolelėmis ir paliekame marinuotis bent kelioms valandoms (aš palikau per naktį).
Į keptuvę pilame šiek tiek aliejaus ir apkepiname kiekvieną lašišos kepsnelio pusę po 2 minutes.
Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos, pabarstome druska, pipirais ir kepame 190°C temperatūroje apie 15 minučių.
Ruošiame padažą: kaparėlius beriame į puodą, šiek tiek patriname šaukštu. Sudedame kitus ingredientus, išskyrus miltus, ir maišydami užviriname.
Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol padažas šiek tiek sutirštėja.
Ruošiame garnyrą: ryžius išverdame, kad būtų birūs.
Puode užviriname grietinėlę, smulkiai sukapotus špinatus ir sviestą. Sumažiname ugnį, suberiame miltus ir maišydami pakaitiname, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja. Paskaniname druska. Sumaišome su ryžiais.
2019-01-20 22:50
Padažas : užvirti grietinėlę... Tada dėti miltus... Be komentarų... Niekas taip padažų negamina net pradedantys virėjai.