Lašiša su garstyčių padažu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai, malti
- Krapai, smulkinti, 9 valgomieji šaukštai
- Garstyčios, 6 valgomieji šaukštai
- Lašiša, filė po 500 gramų, 2 vienetai
- Actas, raudono vyno, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, stambi, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
- Baltieji pipirai, grūdeliai, 20 vienetų
Gaminimo instrukcija:
Abu lašišos filė gabalus padėti ant kepimo plėvelės.
Druską sumaišyti su cukrumi, 4 šaukštais smulkintų krapų ir sutrintais baltaisiais pipirais. Pabarstyti šiuo mišiniu lašišą, abu gabalus suglausti mišiniu pabarstyta puse į vidų, kruopščiai apvynioti plėvele. Paslėgti ir pastatyti 2-3 dienoms į šaldytuvą, kas dieną apverčiant. Išsiskyrusias sultis nupilti.
Padažui aliejų, actą, 2 šaukštus cukraus, truputį druskos, juoduosius pipirus ir garstyčias išmaišyti iki vienalytės masės, pridėti 5 šaukštus susmulkintų krapų. Padažo skonis turi gautis salsvokas.
Patiekiant nuo lašišos nubraukti krapus, filė supjaustyti plonomis riekelėmis.
Atskirai patiekti padažą ir virtas bulves.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-03-14 14:49
Labai geras receptas "Gravad Lax" vadinasi
Lasisa pries marinuojant,butina 24 val palaikyti saldiklyje
Esu baigusi Göteborgo restoranu vireju mokykla, patikekit tai butina padaryti

Lasisa pries marinuojant,butina 24 val palaikyti saldiklyje
Esu baigusi Göteborgo restoranu vireju mokykla, patikekit tai butina padaryti
2010-07-26 10:57