Lašiša su garstyčių padažu

Lašiša su garstyčių padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Krapai, smulkinti, 9 valgomieji šaukštai
  • Garstyčios, 6 valgomieji šaukštai
  • Lašiša, filė po 500 gramų, 2 vienetai
  • Actas, raudono vyno, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, stambi, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
  • Baltieji pipirai, grūdeliai, 20 vienetų
Gaminimo instrukcija:

Abu lašišos filė gabalus padėti ant kepimo plėvelės.
Druską sumaišyti su cukrumi, 4 šaukštais smulkintų krapų ir sutrintais baltaisiais pipirais. Pabarstyti šiuo mišiniu lašišą, abu gabalus suglausti mišiniu pabarstyta puse į vidų, kruopščiai apvynioti plėvele. Paslėgti ir pastatyti 2-3 dienoms į šaldytuvą, kas dieną apverčiant. Išsiskyrusias sultis nupilti.
Padažui aliejų, actą, 2 šaukštus cukraus, truputį druskos, juoduosius pipirus ir garstyčias išmaišyti iki vienalytės masės, pridėti 5 šaukštus susmulkintų krapų. Padažo skonis turi gautis salsvokas.
Patiekiant nuo lašišos nubraukti krapus, filė supjaustyti plonomis riekelėmis.
Atskirai patiekti padažą ir virtas bulves.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
aura
2010-07-26 10:57
kaip skanu
Rasa
2010-03-14 14:49
Labai geras receptas "Gravad Lax" vadinasi
Lasisa pries marinuojant,butina 24 val palaikyti saldiklyje
Esu baigusi Göteborgo restoranu vireju mokykla, patikekit tai butina padaryti