Lašiša su bazilikų padažu


- Bazilikas, šaldytas/šviežias, 2 saujos
- Citrinos, 1 vienetas
- Česnakai, 1
- Čiobreliai, malti
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Lašiša, 500 gramų
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Baltieji pipirai, malti
- Žalieji pipirai, malti
- Raudonėliai, malti
Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais.
Paliekame žuvį 30 min. pasimarinuoti.
Kol žuvis marinuojasi, pasiruošiame padažą.
Baziliką nuplikome su 2 šaukštais druskos sumaišytais 2 litrais karšto vandens.
Baziliko lapelius nusunkiame ir nuskalaujame šaltame vandenyje.
Tada baziliką susmulkiname, sumaišome su susmulkintu česnaku bei šiek tiek (maždaug 0,2 stiklinės) vandens ir viską sutriname.
Į padažą sudedame kiaušinio trynį ir, nuolat maišant, pakaitiname apie 2 min.
Tuomet į padažą įpilame maždaug 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Išsimarinavusią lašišą apkepame keptuvėje su įkaitusiu alyvuogių aliejumi.
Iškeptą lašišą sudedame į lėkštes, apipilame pasigamintu padažu, užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir padekoravę patiekiame.
Skanaus.