Lašiša su bazilikų padažu

Lašiša su bazilikų padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bazilikas, šaldytas/šviežias, 2 saujos
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Česnakai, 1
  • Čiobreliai, malti
  • Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
  • Lašiša, 500 gramų
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska
  • Baltieji pipirai, malti
  • Žalieji pipirai, malti
  • Raudonėliai, malti
Gaminimo instrukcija:

Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais.
Paliekame žuvį 30 min. pasimarinuoti.
Kol žuvis marinuojasi, pasiruošiame padažą.
Baziliką nuplikome su 2 šaukštais druskos sumaišytais 2 litrais karšto vandens.
Baziliko lapelius nusunkiame ir nuskalaujame šaltame vandenyje.
Tada baziliką susmulkiname, sumaišome su susmulkintu česnaku bei šiek tiek (maždaug 0,2 stiklinės) vandens ir viską sutriname.
Į padažą sudedame kiaušinio trynį ir, nuolat maišant, pakaitiname apie 2 min.
Tuomet į padažą įpilame maždaug 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, išmaišome ir paliekame atvėsti.
Išsimarinavusią lašišą apkepame keptuvėje su įkaitusiu alyvuogių aliejumi.
Iškeptą lašišą sudedame į lėkštes, apipilame pasigamintu padažu, užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir padekoravę patiekiame.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jadvyga
» Rašyti komentarą