Lašiša bulvių ir špinatų pataluose

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, virtos, 750 gramų
- Muskatas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnai, 1 vienetas
- Špinatai, šaldyti/švieži, 320 gramų
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Lašiša, filė, 500 gramų
- Grietinėlė, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 4 valgomieji šaukštai
- Baltieji pipirai, malti
- Citrinos žievelė, tarkuota, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Lašišos filė supjaustyti gabalėliais, apšlakstyti 2 v. š. citrinos sulčių ir pabarstyti druska.
Ištirpinti keptuvėje 1 v. š. sviesto ir pakepinti jame susmulkintą svogūną bei špinatus. Pabarstyti druska.
Virtas bulves nulupti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti į sviestu pateptą kepimo indą.
Ant viršaus sudėti su svogūnu pakepintus špinatus, lašišos gabalėlius ir apibarstyti citrinos žievele bei muskatu.
Ištirpinti keptuvėje likusį sviestą, įmaišyti miltus, 1 v. š. citrinos sulčių, baltuosius pipirus, šiek tiek druskos ir galiausiai grietinėlę.
Gautu padažu užpilti lašišą, bulves bei špinatus ir kepti apie 20-35 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Patiekti šiltą.
Gero apetito!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-11-03 21:36
receptas geras, labai, bet ne kuciu...(sviestas, grietinele)
2014-01-03 16:30
Aciu uz si recepta. Dariau per kucias labai labai patiko. 

2013-08-03 02:39
Noriu padekoti seimininkei uz nuostabu recepta!!! Labai skanu!
Nuo siol tai bus mano (ir ne tik mano, o visos seimos) megstamiausias lasisos patiekalas. Nuosirdus ACIU !!!!
Nuo siol tai bus mano (ir ne tik mano, o visos seimos) megstamiausias lasisos patiekalas. Nuosirdus ACIU !!!!
2015-08-11 23:35