Labai skanūs vištų sparneliai su medumi


- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Vištų sparneliai, 3 kilogramai
- Druska
- Aliejus
- Čili, malti prieskoniai
Vištos sparnelius gerai nuplauname, pabarstome druska bei maltais čili pipirais (pagal skonį), įpilame šiek tiek aliejaus (tada geriau marinuojasi), sudedame į indą su dangčiu ir paliekame šaltai nakčiai marinuotis.
Kitą dieną ištirpiname medų (max 20 s. mikrobangų krosnelėje).
Supilame medų į indą su sparneliais, gerai išmaišome ir vėl paliekame nakčiai marinuotis.
Jei medų dėsime tą pačią dieną, kaip ir prieskonius, skonis nebus toks pikantiškas.
Kitą dieną paimame kepimo skardą, įpilame vandens, kad dengtų iki pusės sparnelius, ir gražiai sudedame sparnelius.
Viską uždengiame folija ir kepame 190 laipsnių temperatūroje, kol mėsytė suminkštės.
Baigiant kepti, nuimame foliją ir dar palaikome sparnelius apie 10 min. orkaitėje.
Labai skanu!
Visi, kas ragavo, prašė recepto.
2015-06-29 18:56

2013-02-24 18:42

nuplauti sparnelius, apvolioti krakmole ir kepti kol apskrus( kepu an mazos ugnies kad iskeptu), inde ant apskrudusiu sparneliu pilti 2-3 saukstus soju padazo(pagal skoni),istirpdinto medaus 2-3 saukstu(taip pat pagal skoni, galima ir daugiau ) ir sezamo seklomis apibarstyti, viska ismaisyti ir skanaus, na mano seimai labai patinka

2012-10-27 17:41
2012-08-01 10:31


2015-12-30 20:20