Labai lengvi, bet tobuli keksiukai

Labai lengvi, bet tobuli keksiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 120 gramų
  • Kakava, milteliai, 30 gramų
  • Cukrus, 140 gramų
  • Kiaušiniai, 2
  • Aliejus, 80 mililitrų
  • Vanduo, 80 mililitrų
  • Grietinėlė, neriebi, 80 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
Papuošimui:
  • Grietinėlė, purškiama
  • Braškės
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir viską persijokite. Ten pat suberkite cukrų bei druską. Kiaušinius lengvai paplakite ir supilkite ant birių produktų. Čia pat supilkite aliejų, vandenį, sudėkite grietinėlę ir viską gerai išmaišykite iki vientisos gana skystos masės. Tešlą supilstykite į keksiukų sijonėlius ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 – 20 min.

  2. Stebėkite pyragiukus, tačiau orkaitės nedarinėkite. Vos pamatysite, kad keksiukai jau iškilo, o virtuvėje pasklis viliojantis kepinių aromatas, kepkite dar 3 – 4 min. ir traukite juos lauk. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu prie jo nėra tešlos trupinių, jūsų keksiukai paruošti.

  3. Atvėsusius keksiukus apipurkškite plakta grietinėle ir papuoškite braškių skiltelėmis.

  4. Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Monika
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rimantė
2015-05-03 18:09
Tikiuosi kad pavyks,nes viskas gerai išeina