Labai greitas obuolių pyragas


- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Obuoliai, 4 vienetai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
Kiaušinius su cukrumi išplakti, po to įdėti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais). Viską išmaišyti.
(Jei esate vanilės mėgėja/-as, galit įpilti 1 šaukštelį vanilino, skonio tikrai nesugadina!)Per "burokinę" tarką į atskirą indą sutarkuoti nuluptus obuolius.
Skardą ištepkite aliejumi (geram pyrago storiui kepu 28 cm skersmens apvalioje formoje), pabarstykite džiuvesėliais. Į paruoštą skardą įpilkite pusę tešlos. Tolygiai sudėkite sutarkuotus obuolius ir tuomet užpilkite likusią tešlą, padengdami obuolius.
Kepkite 30 min. 170-180 °C temperatūroje.
Iškepus palikite pyragą truputį atvėsti. Tuomet aptepkite grietine. Rūgšti grietinė pagerina skonį. Su grietine palikite nuo 30 min. iki valandos prieš valgį, grietinė sudrėkins pyragą, nebus sprangus.
Skanaus!P.s. Grietinės sluoksnis - puiki drobė pyrago puošimui! Aš puošiu cinamonu ir spalvotais pabarstais. Itin tinka žiemą, nes jaukiai atrodo ir gardžiai kvepia!