Labai greitas obuolių pyragas

Labai greitas obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Obuoliai, 4 vienetai
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius su cukrumi išplakti, po to įdėti miltus (sumaišytus su kepimo milteliais). Viską išmaišyti.
    (Jei esate vanilės mėgėja/-as, galit įpilti 1 šaukštelį vanilino, skonio tikrai nesugadina!)

  2. Per "burokinę" tarką į atskirą indą sutarkuoti nuluptus obuolius.

  3. Skardą ištepkite aliejumi (geram pyrago storiui kepu 28 cm skersmens apvalioje formoje), pabarstykite džiuvesėliais. Į paruoštą skardą įpilkite pusę tešlos. Tolygiai sudėkite sutarkuotus obuolius ir tuomet užpilkite likusią tešlą, padengdami obuolius.

  4. Kepkite 30 min. 170-180 °C temperatūroje.

  5. Iškepus palikite pyragą truputį atvėsti. Tuomet aptepkite grietine. Rūgšti grietinė pagerina skonį. Su grietine palikite nuo 30 min. iki valandos prieš valgį, grietinė sudrėkins pyragą, nebus sprangus.
    Skanaus!

  6. P.s. Grietinės sluoksnis - puiki drobė pyrago puošimui! Aš puošiu cinamonu ir spalvotais pabarstais. Itin tinka žiemą, nes jaukiai atrodo ir gardžiai kvepia!

Porcijų skaičius: 7
Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą