Kuršėnas namuose

Kuršėnas namuose
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Miltai, 0.5 stiklinės
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Sausainiai, 2 vienetai
Įdarui:
  • Varškė, 300 gramų
  • Grietinė, 100 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruošti biskvitą:
    Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, baltymus išplakti su žiupsneliu druskos.
    Į trynių masę supilti aliejų ir vėl išmaišyti.
    Atsargiai įmaišyti baltymus ir miltus.
    Tešlą pilti į didelę stačiakampę kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepti 170 C apie 10 - 12 minučių - neperkepti!

  2. Įdaras:
    Varškę sutrinti su grietine ir cukrumi (priklausomai nuo varškės riebumo, grietinės gali prireikti mažiau ar truputį daugiau), galima įtarkuoti citrinos žievelės.

  3. Išepusį biskvitą apdengti rankšluostėliu ir susukti.
    Kai atvės, aptepti kremu ir vėl susukti. Apiberti sausainių trupiniais.
    Skanaus! :)

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą