Kukurūzų pyragas su raudonaisiais serbentais


- Citrinos, uogų padažui, 0.5 vieneto
- Cukrus, rudasis, 120 gramų
- Cukrus, rudasis, uogų padažui, 60 gramų
- Cukrus, vaniliniam padažui, 1.5 valgomojo šaukšto
- Krakmolas, uogų padažui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilė, vaniliniam padažui, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kiaušiniai, vaniliniam padažui, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, vaniliniam padažui, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, 375 mililitrai
- Pienas, vaniliniam padažui, 250 mililitrų
- Druska
- Kukurūzų miltai, 120 gramų
- Serbentai, raudonieji, 150 gramų
- Serbentai, raudonieji, uogų padažui, 150 gramų
- Amaretas, likeris, 3 valgomieji šaukštai
Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, o baltymus - su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Į trynių masę įmaišykite pieną, likerį ir miltus, o po to standžias baltymų putas.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30 minučių 180-190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje. Tuomet ištraukite pyragą, sudėkite uogas ir kepkite dar apie 5 minutes.
Patiekite su dviem padažais.
Uogų padažas: į puodą supilti apie 1 stiklinę vandens, įmaišyti cukrų ir uogas. Virti ant mažo kaitrumo ugnies. Įmaišyti krakmolą. Visą laiką maišant kaitinkite, kol pradės tirštėti. Galiausiai įmaišykite šviežiai spaustas citrinos sultis.
Vanilinis padažas: išplakite kiaušinį su cukrumi ir miltais. Į užvirintą pieną (bet nukeltą nuo ugnies) lėta srovele pilkite kiaušinio plakinį (visą laiką maišykite). Vėl užkelkite ant ugnies ir virkite visą laiką maišant, kol pradės tirštėti. Paskaninkite vanile.
Skanaus!