Kukurūzų pyragas su raudonaisiais serbentais

Kukurūzų pyragas su raudonaisiais serbentais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, uogų padažui, 0.5 vieneto
  • Cukrus, rudasis, 120 gramų
  • Cukrus, rudasis, uogų padažui, 60 gramų
  • Cukrus, vaniliniam padažui, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Krakmolas, uogų padažui, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilė, vaniliniam padažui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, vaniliniam padažui, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, vaniliniam padažui, 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, 375 mililitrai
  • Pienas, vaniliniam padažui, 250 mililitrų
  • Druska
  • Kukurūzų miltai, 120 gramų
  • Serbentai, raudonieji, 150 gramų
  • Serbentai, raudonieji, uogų padažui, 150 gramų
  • Amaretas, likeris, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, o baltymus - su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Į trynių masę įmaišykite pieną, likerį ir miltus, o po to standžias baltymų putas.
Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite apie 30 minučių 180-190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje. Tuomet ištraukite pyragą, sudėkite uogas ir kepkite dar apie 5 minutes.
Patiekite su dviem padažais.

Uogų padažas: į puodą supilti apie 1 stiklinę vandens, įmaišyti cukrų ir uogas. Virti ant mažo kaitrumo ugnies. Įmaišyti krakmolą. Visą laiką maišant kaitinkite, kol pradės tirštėti. Galiausiai įmaišykite šviežiai spaustas citrinos sultis.

Vanilinis padažas: išplakite kiaušinį su cukrumi ir miltais. Į užvirintą pieną (bet nukeltą nuo ugnies) lėta srovele pilkite kiaušinio plakinį (visą laiką maišykite). Vėl užkelkite ant ugnies ir virkite visą laiką maišant, kol pradės tirštėti. Paskaninkite vanile.

Skanaus!

Receptą atsiuntė: Laura
» Rašyti komentarą