Kukuliukai švediškai


- Juodieji pipirai
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 60 gramų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Sultinys, vištienos, 250 mililitrų
Kukulių gaminimas: faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsiais ir prieskoniais.
Pusę sviesto ištirpiname keptuvėje ir ~ 5 min. apkepiname jame kukuliukus.
Kukuliukams apskrudus išimame juos į atskirą puodą, kuriame troškinsime.
Į keptuvę sudedame likusį sviestą, ištirpiname ir smarkiai maišydami dedame miltus. Svarbu juos gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Miltus šiek tiek maišydami pakepiname, kol jie lengvai parus.
Na ir dabar sudėtingiausia dalis, pilame į keptuvę karštą sultinį. Maišykite intensyviai, kad nesušoktų gabalais, išmaišykite iki vientisos masės, pabarstykite pipirais.
Dabar visą padažą sudedame ant kukuliukų ir patroškiname apie 10 min. ant silpnos ugnies, kad nepridegtų.
Pabaigoje sudedame grietinę ir palengva gerai išmaišome.
Šalia puikiai tiks bet koks garnyras, nuo bulvių iki makaronų. Taip pat labai tinka su marinuotais agurkėliais.
Skanaus!
2012-10-11 16:23