Kukuliai su padažu

Kukuliai su padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mėsa, malta (kiauliena - jautiena), 500 gramų
  • Ryžiai, virti, 150 gramų
  • Pomidorų tyrė, 4 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Bazilikas, kapotas, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanduo, karštas, 200 mililitrų
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Faršą sumaišyti su ryžiais, druska bei pipirais. Suformuoti kukulius. Dėti į sviestu išteptą formą.

  2. Padaryti padažą:
    Į puodą pilam aliejaus (apie 3 valg. šaukštelius). Į įkaitintą aliejų berėmė miltus ir apkepiname (nuolat maišydami, kad nesusidaryti kamuoliukai). Po to pridėdam pomidorų tyrę. Pilam, dalimis, karšta vandenį. Maišome ir laukiame, kol padažas sutiršties. Nuimam nuo ugnies ir pridėdam grietinės. Ir pridėdam baziliką. Gerai išmaišome.

  3. Padažų apipilti kiekviena kukulį, o likusį padažą suskirstyti tarp kukulių.

  4. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temp. 10 minučių. Po to sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame dar 20 minučių. Skanaus

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Kristina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Osvaldas
2015-03-03 16:12
Kokią dar pomidorų tyrę, jeigu tarp ingredientų jos nėra ? Tai gal dar ką nors praleidai ?