Kūčiukai Kūčioms

Kūčiukai Kūčioms
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Vanduo, 300 mililitrų
  • Druska
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Mielės, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Vandenį pašildyti, sudėti pusę miltų, su cukrumi ištrintas mieles. Gerai išmaišyti, paviršių pabarstyti miltais ir pastatyti 20 minučių, kad pakiltų.
Kai pakyla suberti likusius miltus, sudėti aguonas, supilti aliejų, pasūdyti ir minkyti, kol tešla nelips prie rankų.
Paviršių sulyginti ir palikti, kad pakiltų (galima per naktį laikyti, arba jei laiko neturite keletą valandų, bet manau tikrosios šeimininkės, norinčios, kad tešla pakiltų pakankamai gerai, laikys per naktį. Aš laikiau per naktį).
Tuomet iš tešlos daryti piršto storio volelius, supjaustyti nedideliais gabaliukais, dėti į miltais pabarstytą skardą ir kepti 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, arba kol gražiai pagels.
Kūčiukus valgyti su aguonų pienu ar kisieliumi.
Per kūčių vakarienę būtina paragauti visų patiekalų, kad ateinantieji metai būtų sotūs ir turtingi.
Paskiausiai geriamas raudonasis kisielius ir valgomi kūčiukai su miešiumi.
Visų patiekalų nors truputį stengtasi palikti vėlėms.
Tikėta, kad Kūčių naktis - stebuklinga. Kūčių naktį gyvuliai kalba žmogaus balsu, o vidurnaktį vanduo akimirksniu tampa vynu.
Šienas, maisto likučiai nuo šventinio stalo ankstyvą Kalėdų rytą išdalijami gyvuliams.
Sėkmės ir skanaus!

Receptą atsiuntė: Mia30
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rūta
2017-01-06 18:36
Aš kepiau juos ir labai skaniai kvepėjo
guoda
2014-12-21 11:03
toks gal ir kvailas klausimas : o per nakti juos laikyti saldytuve ar taip paprastai ant stalo palikt?
E..K
2014-12-20 10:08
40 minučiu kepti ?????!!!!!!!!!!Juokauji mia
naomi
2013-12-21 17:16
laukiu kol iskils tesla.pyliau300ml.vandens tai reikejo daug daugiau miltu.ir manau,kad cukraus bus mazoka.taciau tai mano pirmieji pacios gaminti kuciukai,o pirmas slizikas visada "risviles"
ina
2011-12-23 09:33
labai skanus kuciukai