Kūčiukai be glitimo (Šližikai)

Kūčiukai be glitimo (Šližikai)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aguonos, 1 stiklinė
  • Cukrus, rudasis, 4 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, Tapijokos, 10 valgomųjų šaukštų
  • Migdolai, miltai, 500 gramų
  • Ryžiai, miltai, 500 gramų
  • Soja, pienas, 1.5 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, 1-2
  • Vanduo, 0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:

Norėčiau su Jumis pasidalinti "Kūčiukų be glitimo (Šližikų)" receptu. Šis receptas skirtas žmonėms, kurių organizmas netoleriuoja ir yra alergiškas javų gaminiams, mielėms bei pienui.
Pastaba: migdolų riešutų miltus galite išgauti pirmiausiai karštame vandenyje palaikę riešutus ne daugiau 1 minutę, tuomet nulupę jų odeles, padžiovinę ir vėliau sumalę.
Pirmiausiai sumaišykite sausus komponentus: ryžių ir migdolų miltus, tapijokos krakmolą, kepimo miltelius, aguonas ir cukrų.
Veliau įpilkite sojos pieno, vandens ir aliejaus.
Viską labai gerai išmaišykite mediniu šaukštu ir vėliau minkykite rankomis.
Kadangi ryžių ir migdolų miltai skiriasi nuo javainių miltų savo struktūra, jums teks kūčiukus individualiai sukočioti, kaip rutuliukus savo delnuose.
Ši tešla nebus tąsi ir iš jos neįmanoma suformuoti volelių.
Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Sudėkite sukočiotus kūčiukus ant skardos ir įdėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Šie kūčiukai keps truputėlį ilgiau, nei įprasti javainių kūčiukai.
Sekite kepimo eigą ir parudavusius kūčiukus apvartykite medine mentele, kad pilnai iškeptų.
Skanių, sveikų ir linksmų Jums Šv. Kalėdų!!!

Receptą atsiuntė: Simona
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Simona
2018-11-25 07:27
Alyvuogių aliejus, 1-2 valg sauksto
juste
2016-12-19 23:13
ar kasnors isbandete jau? ar gavosi skanus?

2016-11-28 09:04
Dėl kepimo miltelių - jų galima nusipirkti ir be gliuteno, tik reikia žiūrėti sudėtį. Geriausia specializuotus pirkt, kur parašyta gluten-free. O jei paprastus perkant, tada sudėty turėtų būti ne kvietiniai miltai, o kukurūzų krakmolas.
Tiesa
2012-03-25 19:01
Tiems kas serga Celiakija, vietoi kepimo milteliu deretu naudoti soda. nes kepimo milteliuose yra kvietiniu miltu. : ) skanaus
Laima
2011-12-18 19:49
Kaip smagu, tikrai išbandysiu