Krikštynų „kūdikėliai“

Krikštynų „kūdikėliai“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra
  • Cukrus
  • Obuoliai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tiek, kad minkant neliptų prie pirštų
  • Pienas, 500 mililitrų
  • Aliejus, 100 mililitrų
  • Razinos
  • Mielės, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir išpjaustyti sėklas.
Mieles sutrupinti ir užpilti trupučiu šilto saldinto vandens.
Pieną pasūdyti, supilti aliejų, cukrų ir išmaišius pašildyti iki 30 laipsnių temperatūros.
Kai pienas pašyla, į jį supilti mieles ir pamažu minkant berti miltus.
Tešlą iškočioti ir supjaustyti juostelėmis.
Tada juostelę vynioti aplink obuolio skiltelę iš apačios į viršų. Viršuje pirštais formuoti „birbyziukus“.
Įdėti razinų akytes ir sudėjus į riebalais išteptą bei miltais pabarstytą skardą kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Tada lengviausias momentas. Iškeptus „kūdikėlius“ papuošti audinio juostelėmis.
Štai ir viskas.
Bandeles pabarstome cukraus pudra.
Taip pat galima tiesiog apvynioti tešlos juostelę ir viršūnės neformuoti - išeina gražios, mažos bandelės, primenenčios ragelius.
Galima vietoj obuolių dėti cinamono (kas mėgsta), ar aguonų - čia kiekvieno pasirinkimas.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Roberta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Roberta
2012-02-19 22:39
Na gaila pirmas žmogus, kuriam nepatiko pabandžius, nes kiek darė visiems tiko ir patiko
kristina
2012-02-19 20:18
Gaila sugadintu produktu
Labai daug teslos gavosi,kokioms 4 skardoms sausainiu.Puse ismeciau, nes paragavusi-nusivyliau.Skonis nei sioks, nei toks.Pirmas receptas mane taip nuvyles
Nesiulau...