Kriaušių pyragas su graikiniais riešutais

Kriaušių pyragas su graikiniais riešutais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukraus pudra, 150 gramų
  • Graikiniai riešutai, 250 gramų
  • Imbieras, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kriaušės, 6 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 225 gramai
  • Saulėgrąžų aliejus, 120 mililitrų
  • Druska
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Riešutus sugrūsti, bet nesmulkiai.
Iš citrinos išspausti sultis.
Kriaušes nulupti, smulkiai supjaustyti ir iškart apšlakstyti citrinos sultimis.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Kepimo formą ištepti riebalais.
Su mikseriu suplakti aliejų su cukraus pudra, kiaušiniu ir tryniu.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druskos žiupsneliu ir imbieru, o tada su aliejaus plakiniu. Sudėti riešutus ir kriaušes.
Sukrėsti tešlą į formą, išlyginti ir kepti 50-60 min.
Atvėsinti pyragą geriausia ant grotelių.

Receptą atsiuntė: Brigita
» Rašyti komentarą