Kriaušių pyragas


- Citrinos, įdarui, 0.5 vieneto
- Cukraus pudra, įdarui, 100 gramų
- Cukrus, rudasis, tešlai, 65 gramai
- Kriaušės, įdarui, 3 vienetai
- Kiaušiniai, įdarui, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, tešlai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, tešlai, 250 gramų
- Sviestas, tešlai, 125 gramai
- Grietinė, tešlai, 1 valgomasis šaukštas
- Riešutai, įdarui
- Vanilinis cukrus, įdarui, 1 arbatinis šaukštelis
- Mascarpone sūris, įdarui, 250 gramų
Į miltus sudėti atšaldytą ir kubeliais supjaustytą sviestą, o taip pat ir visus likusius trapiai tešlai skirtus produktus. Užminkyti tešlą, suvynioti ją į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 30 minučių.
Apie 2/3 atšaldytos tešlos iškočioti 26 cm skersmens apvaliai kepimo formai, o apie 1/3 tešlos sunaudoti krašteliams. Paruoštą pyrago pagrindą reikia trumpai pakepti. Tešlą uždengti kepimo popieriumi, ant jo užpilti sausų pupelių ar ryžių, kadangi kepant pyrago apačia pakils, jei ne prispausime.
Kepti 10 minučių gerai įkaitusioje orkaitėje (180° C), po to išimti kepimo popierių su žirniais ar ryžiais ir leisti atvėsti.
Paruošti pyrago įdarą. Sumaišyti maskarponės sūrį, cukraus pudrą, kiaušinius, vanilinį cukrų. Išplakti iki vientisos masės.
Kriaušes nulupti, išimti sėklas, padalinti į dvi dalis ir aptepti citrinos sultimis, kad nepajuoduotų.
Maskarponės kremą supilti į pyrago pagrindą. Kriaušių puseles išdėstyti ant kremo ir pabarstyti smulkintais riešutais. Kepti 45 min. 170 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.
Pyragui vos tik iškepus, kriaušes aptepti apelsinų džemu.