Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais

Kriaušių aukštynkojai su migdolais, imbieru ir čiobreliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Čiobreliai, švieži, šakelės, 2 vienetai
  • Imbieras, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kriaušės, tvirtos, nedidelės, 8 vienetai
  • Migdolai, migdolų dribsniai, 1 sauja
  • Vanilė, ankštis, 1 vienetas
  • Grietinėlė, 35-36 proc. riebumo, 250 mililitrų
  • Sviestas, 40 gramų
  • Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sluoksniuota tešla, lapeliai, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Orkaitę įkaitiname iki 180 ºC. Karamelei įkaitiname keptuvę, sudedame sviestą ir cukrų, nuolat maišome, kol karamelė tampa rudos spalvos. Iškart supilame į kepimo indus, tolygiai paskirstome. Kriaušes nulupame, supjaustome pailgomis skiltelėmis. Vanilės ankštį perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sumaišome kriaušes su skrudintais migdolais ir imbieru bei trupučiu vanilės sėklų ir čiobrelio. Gražiai išdėliojame kepimo formose ant karamelės. Vaisius kruopščiai uždengiame tešla, ją truputį subadome peiliu. Kepame, kol gražiai apskrus tešla, apie 20 min.
Kol kepa aukštynkojai, išsiplakame grietinėlę. Iškepusius pyragėlius apverčiame į lėkštę, puošiame čiobrelių šakelėmis ir patiekiame su grietinėle.

Receptą atsiuntė: Vilma
» Rašyti komentarą