Krevečių ir špinatų empanada


- Česnakai, 2
- Svogūnai, 1 vienetas
- Špinatai, lapai, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, kietai virti, 1 vienetas
- Kiaušiniai, žali, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Krevetės be kevalo, virtos, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Mocarela sūris, trintas, 1 stiklinė
- Raudonieji pipirai, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Tešla, empanada, apvalūs blyneliai, 12 vienetų
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Išlydykite sviestą keptuvėje virš vidutinės ugnies, sudėkite kapotą svogūną, išspaustą česnaką ir pakepinkite apie 4 min.
Tuomet į keptuvę sudėkite mažais gabalėliais supjaustytas krevetes, susmulkintus špinatų lapus, su pienu bei miltais išplaktą 1 kiaušinį, mocarela sūrį raudonuosius pipirus, šiek tiek druskos, maišant pakaitinkite ir nukėlus nuo ugnies palikite atvėsti.
Ant kiekvieno tešlos blynelio dėkite po pusę šaukšto pasigaminto įdaro, šiek tiek susmulkinto, nulupto, virto kiaušinio ir sulipinkite vandeniu suvilgytus tešlos kraštelius.
Aptepkite suformuotus pyragėlius plaktu kiaušiniu, sudėkite ant miltais apibarstytos kepimo skardos ir kepkite apie 12-15 min.
Patiekite dar šiltas.
Skanaus.