Kramelinis obuolių pyragas


- Sviestas, 200 gramų
- Cukrus, 180 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Obuoliai, 800 gramų
- Kondensuotas pienas, "Rududu", 1 skardinė
Minkštą sviestą su cukrumi, vanile ir druska mikseriu plakame iki purumo - apie 3-5 min. (kol apimtis padidėja 2 kartus).
Mušame po vieną kiaušinius, ir kiekvieną paplakame 1 min.
Suberiame kepimo miltelius ir persijotus miltus, šaukštu atsargiai, bet gerai išmaišome iki vienalytės masės ir pastatome į šalį, kol pjaustysime obuolius.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome plonomis riekelėmis.
Rududu pašildome mikrobangėje, kad suminkštėtų, vienos minutės pilnai pakanka, aš rududu buvau išsiėmus iš vakaro.
Sumaišome su obuoliais. Obuoliai turi apsivelti karamele
Į kepimo popieriumi išklotą formą(24 х 30 cm) pilame tešlą, išlyginame paviršių.Ant viršaus sudedame obuolius.
Kepame iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min. Atvėsusį pyragą galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!