Kopūstų maltinukai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kopūstai, 800 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Džiūvėsėliai, 0.5 stiklinės
- Manų kruopos, 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Kopūsto gūžė perpjaunama į 4 dalis, išverdama pasūdytame vandenyje, išgriebiama ir, vandeniui nuvarvėjus, sumalama kartu su svieste pakepintu svogūnu. Į masę suberiamos manų kruopos. Viskas 5 min, pakaitinama, atvėsinama, įplakamas kiaušinis, įdedama sviesto, druskos. Jei masė tiršta, įpilama grietinės, sumaišoma ir daromi maltiniai. Jie suvilgomi kiaušinio plakiniu, apibarstomi džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Maltinukai tiekiami užpilti sviestu. Prie jų duodama grietinė.
» Rašyti komentarą