Konservuotos šparaginės pupelės

Konservuotos šparaginės pupelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 5 valgomieji šaukštai
  • Kalendra
  • Krapai
  • Laurų lapai, lapeliai, 3 vienetai
  • Actas, 1 stiklinė
  • Vanduo, 1.4 litro
  • Druska, 3 valgomieji šaukštai
  • Šparaginės pupelės, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:

Paruoškite marinatą: Sudėkite prieskonius į verdantį vandenį, minutę pavirinkite.

Pupeles konservuokite nepernokusias, taip jos bus skanesnės. Pupelių ankštis nuplaukite, nupjaukite galiukus, įdėkite į puodą su vandeniu ir pavirkite 3 minutes. Po to jas išgrėbkite ir nuplaukite šaltu vandeniu, sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite marinatu. Stiklainius dėkite į puodą su verdančiu vandeniu, uždėkite, bet neužsukite dangtelius. Stiklainius taip kaitinkite pusvalandį verdančiame vandenyje, tuomet užsukite ir apverskite, palikite kol atšals.

Jeigu pupelės nepernokusios, jas galima į stiklainius sudėti ir nevirtas. Pagal skonį, į marinatą galite įdėti dar ir česnako skiltelę, lauro lapelių, kvapiųjų pipirų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Sarune
2015-07-03 11:31
Po kiek laiko galima jau valgyti pupeles?
dana
2011-08-27 10:05
Taip, šis kiekis vienam litrui vandens, iš pirmo žvilgsnio tai atrodo nerealu, tačiau gaunasi saldžiarūgščiai ir labai skanūs tiek agurkai ir šparaginės pupelės.
Flame*
2011-08-10 00:52
O čia litriniam stiklainiui šis kiekis ar kaip nelabai supratau
dana
2011-07-17 21:33
1 litrui vandens dedu 2 šaukštus druskos, 3 šaukštus cukraus,
1 lauro lapas, 4 gvazdikėliai, 5 kvepiantieji pipirai,100 ml acto 9%
Ši receptą naudoju konservuojant agurkus ir šparagines pupeles.
Išbandykite tikrai patiks, mano senai išbandytas.
(anonimas)
2010-09-09 20:25
dainiaus mociute sako lb lb skanu ji irgi konservuos sy recepta