Konservuota cukinija su slyvutėmis

Konservuota cukinija su slyvutėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus
  • Slyvos, kaukazietiškos, 5 litrai
  • Vanduo
  • Cukinijos, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas su minkštimu ir supjaustykite pusžiedžiais, smulkesniais gabalėliais, arba kubeliais. Slyvutes nuplaukite. Į švarius (išvalytus soda ir perskalautus verdančiu vandeniu) stiklainius dėkite cukiniją, paskui slyvutes santykiu 2:1 ir užpilkite viską karštu, virintu cukraus bei vandens sirupu. Cukraus dėkite pakankamai daug, kadangi slyvutės labai rūgščios. Pridenkite švariais dangteliais (prieš tai pavirinkite juos) ir palaikykite taip apie 10 min. Tuomet sirupą iš visų stiklainių supilkite vėl į puodą ir užvirkite (cukinijas su slyvutėmis prilaikykite šaukštu, kad nupilant sirupą, neiškristų iš stiklainių). Užvirus sirupui, jį vėl supilaukite į stiklainius, pridenkite, palaikykite apie 10 min. ir vėl pakartokite visą procedūrą. Sirupą užvirinti iš viso reikės tris kartus. Paskutinų kartą užpylę sirupu, stiklainius stipriai užsukite ir laikykite akuštyn kojom (dugnu) kol atvės, o tada jau galite laikyti šaldytuve, ar rūsyje.
Konservuotų cukinijų skonis primena konservuotus ananasus :)

Pastaba. Slyvučių dėti galite mažiau, nes ir mažas jų kiekis atiduoda pakankamai rūgšties. Cukraus tikrai nepagailėkit, sirupas turi būti labai saldus.

Receptą atsiuntė: Lijana D.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ingrida
2013-09-03 18:44
Pamenu dar nuo vaikystes, tikrai labai skanu ir valgyti ir kompota gerti
deli
2013-08-27 08:04
as ir uzpilu tik du kartus ir ant trilitrinio puse kilogramo cukraus dedu ir visai liuks gaunasi
nu zinot
2013-08-27 07:34
skanu bet as nepilu 3 kartus,kas is tu slyvaiciu gausis
Kristutė
2010-08-25 10:43
Dekui Ausra
Kristutė
2010-08-25 10:36
Tai gal kas pasakys kiek pokeliu cukrasu ar uztenka ir vieno?