Kolegų tortas


- Pienas, 1.5 stiklinės
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Krakmolas, bulvių, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 400 gramų
- Biskvitai, 800 gramų
- Saldainiai, želė JELLY, 200 gramų
- Riešutai, (migdolai, žemės) , 100 gramų
- Razinos, 100 gramų
Iš pieno, cukraus ir krakmolo išverdame pienišką kisielių. Atvėsiname.
Sviestą arba margariną sutarkuojame stambia trintuve, gerai išsukame mediniu šaukštu ir sumaišome su kisieliumi. Biskvitinius sausainius arba biskvitą supjaustome nedideliais gabalėliais. Želė saldainius taip pat supjaustome mažais gabalėliais. Nulupame ir smulkiai sukapojame riešutus. Į sviesto ir kisieliaus masę sudedame supjaustytą gabalėliais biskvitą, nedideliais gabalėliais supjaustytus želė saldainius, sukapotus riešutus, išmirkytas razinas. Gerai išmaišome. Torto formą ištepame sviestu arba margarinu, dugną išklojame kepimo popieriumi. Šaukštu dedame masę ir ją suspaudžiame. Formą dedame į šaldytuvą. Palaikome 12 valandų. Išėmę iš formos papuošiame želė saldainiais, riešutais, džiovintais vaisiais.