Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle

Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Koldūnai, 450 gramų
- Grietinėlė, geriau riebios, 300 mililitrų
- Fermentinis sūris, 100 gramų
- Pienas, 50 mililitrų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Majonezas, 0.5 valgomojo šaukšto
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Raudonosios paprikos milteliai, 1 žiupsnelis
- Džiovintas raudonėlis, 1 žiupsnelis
- Maltas muskatas, 1 žiupsnelis
- Aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame šaldytus koldūnus ir kepame and vidutinės ugnies, kol koldūnai gražiai apskrunda.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome viename dubenyje su majonezu, grietinėle, pienu, grietine ir žiupsniu muskato.
Koldūnus išimame iš keptuvės, sudedame į nedidelę kepimo formą (koldūnai turėtų padengti visą kepimo formos dugną) ir užpilame sūrio mišiniu, apibarstome pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir raudonėliu.
Pašauname į orkaitę ir kepame ~25 min, kol paviršius gražiai apskrunda. Jei norite, kad labiau paskrustų paviršius, kepkite pora minučių įjungę grilio funkciją. Kai iškeps papuošiame raudonėliu ir tiekiame į stalą, skanaus!
» Rašyti komentarą