Koldūnai su vyšniomis

Koldūnai su vyšniomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Vyšnios, šaldytos/šviežios, 3 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 3.5 stiklinės
  • Vanduo, verdantis, 1 stiklinė
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Vyšnias iškaulinkite, užpilkite cukrumi ir palikite 2 val., kad išskirtų sultis.
Išskirtas sultis nusunkite (jas panaudosime sirupui).
Į verdantį vandenį sudėkite sviestą bei druską ir užvirinkite.
Tada atsargiai įsijokite miltus ir viską gerai išmaišykite.
Įmuškite kiaušinį ir išminkykite vientisą tešlą.
Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite apvalius blynelius.
Vyšnias sumaišykite su krakmolu, paskirstykite ant tešlos blynelių (maždaug po 2-3 vyšnias ant vieno blynelio) ir suformuokite koldūnus.
Sudėkite koldūnus į verdantį pasaldintą vandenį ir virkite apie 6-8 min.
Vyšnių sirupą supilkite į puodą, pakaitinkite ir gautu sirupu užpilkite išvirtus koldūnus.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Rima
» Rašyti komentarą