Koldūnai su kalakutiena

Koldūnai su kalakutiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, 2 vienetai
  • Česnakai, druska arba pipirai, 1 valgomasis šaukštas
  • Krapai, kapoti
  • Kalakutienos faršas, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Jogurtas, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, šaltas, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Prieskoniai, paukštienai
  • Svogūnų laiškai, kapoti
Gaminimo instrukcija:

Iš miltų, vandens, kiaušinio ir šiek tiek druskos suminkome vientisą masę.
Tam nuostabiai patogu naudoti virtuvinį kombainą.
Tuo pačiu kombainu galime susimalti kalakutieną, jei ji nesmulkinta, taip pat susitrinti bulves.
Įdarui sumaišome kalakutienos faršą, trintas bulves, truputį pasūdome, beriame prieskonių ir išmaišome.
Aš naudojau kalakutienos krūtinėlę, tačiau gal net geriau būtų tikusi kita kalakuto dalis, nes mėsa sausoka. Be bulvių, arba vietoje jų, galima dėti svogūno ir (arba) morkų.
Tešlą plonai iškočiojame, puodeliu išspaudžiame skrituliukus, į jų vidurį dedame po šaukštą įdaro, lenkiame, užspaudžiame kraštą ir jį užsukame. Ir taip 20 kartų.
Gaunasi maždaug 20 koldūnų, t. y. ~2 porcijos.
Metame koldūnus į verdantį vandenį, palaukiame, kol iškils į paviršių, ir paverdame dar apie 8 minutes.
Padažui imame natūralų jogurtą, į jį įmaišome šaukštą „Česnakinių pipirų koldūnams“ mišinio arba tiesiog česnakinės druskos ir juodųjų pipirų.
Išgriebtus koldūnus užpilame jogurto padažu, pabarstome kapotais svogūnų laiškais bei krapais ir valgome.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Viktorija
» Rašyti komentarą