Koldūnai su bulvių košės, Ricotta sūrio ir citrinos sulčių įdaru

Koldūnai su bulvių košės, Ricotta sūrio ir citrinos sulčių įdaru
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, košė, 1.5 stiklinės
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Vanduo, 8 valgomieji šaukštai
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas
  • Sūris, Ricotta, 1.5 valgomojo šaukšto
Gaminimo instrukcija:

Sumaišykite viename dubenyje miltus ir druską.
Atskirkite vieno kiaušinio trynį ir baltymą. Atskirtą kiaušinio baltymą atsidėkite.
Supilkite į dubenį su miltais vandenį, aliejų, likusį kiaušinį bei atskirtą kiaušinio trynį ir suminkykite tešlą į vieną kamuolį.
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir paminkykite rankomis dar apie dvi minutes.
Tuomet uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite maždaug 30 min. ar net 1 val.
Tuo tarpu, dideliame dubenyje sumaišykite iš 6 vidutinių bulvių ir pieno pagamintą bulvių košę bei šakute sutrintą Ricotta sūrį.
Pridėkite šviežiai spaustų citrinos sulčių, šiek tiek druskos ir gerai išmaišykite.
Iškočiokite plonai tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Supjaustykite tešlą apskritais blyneliais.
Ant kiekvieno blynelio dėkite po šaukštelį įdaro, perlenkite blynelį pusiau, patepkite tešlos kraštus plaktu kiaušinio baltymu ir sulipinkite.
Virkite koldūnus pasūdytame verdančiame vandenyje apie 10 min., kol visi koldūnai iškyla į paviršių.
Išvirtus koldūnus išgriebkite kiaurasamčiu ir lengvai apkepkite keptuvėje su sviestu.
Patiekite šiltus su mėgstamu padažu.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Olivija
» Rašyti komentarą