Koldūnai „Saulutė“


- Bazilikas
- Mairūnas
- Porai, baltosios dalys, 40 gramų
- Ryžiai, miltai, 100 gramų
- Svogūnai, žali, 20 gramų
- Kiaulienos faršas, 120 gramų
- Jautienos faršas, 60 gramų
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Pienas, 80 gramų
- Vanduo, 40 gramų
- Grietinėlė, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Aliejus, 40 gramų
- Aliejus, (kepimui)
- Mocarela sūris, 60 gramų
Tešlai pieną, vandenį, aliejų, ryžių miltus bei 0,5 šaukštelio druskos supilti į dubenį ir sumaišyti.
Maišant mediniu šaukštu, kaitinti, kol masė sušoks į vieną gabalą ir maišyti, kol eis, o tuomet nukelti nuo ugnies ir uždengus palikti 5min.
Ant stalo pasibarstyti kvietinių miltų (iš tų 100g, nes daugiau nereikės) ir minkyti vis pasibarstant, kol neliks skirtų miltų
Tešla turi nekibti prie rankų.
Užminkytą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti bent 10 min. į šaldytuvą.
Tuo metu pasiruošti įdarą. Mėsą du kartus permalti, sudėti grietinėlę bei prieskonius.
Smulkintą svogūną bei porą pakepinti ant gabalėlio sviesto bei aliejaus šaukšto, o atvėsus sudėti į faršą, gerai išminkyti, sudėti per burokinę tarką perspaustą mocarela sūrį ir lengvai permaišyti.
Ant stalo pasibarstyti šiek tiek miltų ir plonai iškočioti pusę pasigamintos tešlos (viršų barstyti miltais nereikia - nelips).
Stiklinės arba puodelio pagalba išspausti apvalius blynelius, jų viduryje dėti įdaro ir ant viršaus dėti dar vieną išspaustą blynelį (tą pusę, kuri kočiota, versti ant mėsos).
Blynelio kraštelius užspaudyti pirštais, išploninti pirštų galais ir šiek tiek (maždaug kas 0,5 cm) suspausti tarp pirštų.
Aliejų gerai įkaitinti ir dėti koldūnus kepti (aliejus turi beveik apsemti koldūnus).
Koldūnus kepti pavartant, kol jie gražiai apskrunda (ugnį, sudėjus koldūnus, šiek tiek sumažinti).
Pagal šį receptą galima daryti ir virtus koldūnus, tik aš virtų koldūnų įdarui geriau renkuosi kalakutieną arba vištieną.
Šie skrudinti koldūnai yra tiesiog koldūnų koldūnai!
Labai labai skanūs!
2011-12-22 15:07