Kokosinis varškės pyragas su traškia kokosų plutele

Kokosinis varškės pyragas su traškia kokosų plutele
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Varškė, 600 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kokosų drožlės, 5 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Tešlai:
  • Miltai, 150 gramų
  • Sviestas, minkštas, 100 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
  • Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
  • Druska, 1 žiupsnelis
Viršui:
  • Kokosų drožlės, 100 gramų
  • Sviestas, šaltas, 80 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošiame pagrindą: sviestą su cukrumi, tryniu ir druska išplakame mikseriu. Suberiame persijotus miltus, užminkome tešlą.

  2. Tešlą susukame į maistinę plėvelę ir dedame 30 minučių į šaldytuvą.

  3. Ruošiame įdarą: išplakame kiaušinius. Visus produktus sumaišome.

  4. Ruošiame viršų: sviestą supjaustome arba sutarkuojame, ir kartu su kitais produktais triname rankomis, kol susiformuoja drėgni trupiniai.

  5. Surenkame pyragą: tešlą rankomis paskirstome ant formos dugno ir sienelių. Supilame varškės masę, ant viršaus užbarstome trupinius.

  6. Kepame iki 180-190°C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 minučių, viršų uždengę folija.

  7. Vėliau dar 10 minučių be folijos, arba kol kokosų plutelė gražiai apskrunda.

  8. Pyragą visiškai atvėsiname.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kristina
2019-04-04 15:22
Man šis receptas labai patiko