Kokosiniai sausainiukai su abrikosiniu glaistu


- Cukrus, 2.2 stiklinės
- Krakmolas, kukurūzų, 3 valgomieji šaukštai
- Vanilė, ekstraktas, 2.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 8 vienetai
- Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
- Pienas, 2 stiklinės
- Vanduo, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 250 gramų
- Kokosas, drožlės, 4 stiklinės
- Džemas, abrikosų, 4 valgomieji šaukštai
Pirmiausia pasigaminkite kremą.
Supilkite į puodą pieną, 0,4 stiklinės cukraus ir maišant virinkite, iki kol pienas pradės putoti (bet neužvirinkite).
Sumaišykite dideliame dubenyje 0,35 stiklinės cukraus, 1 šaukštą kukurūzų krakmolo ir 0,5 stiklinės miltų.
Į dubenį su biriai produktais įmuškite 3 kiaušinius ir suplakite viską iki vientisos masės.
Į gautą kiaušinių ir birių produktų mišinį įmaišykite šiltą pieną su cukrumi.
Gautą masę supilkite į puodą ir maišant kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol ji užverda ir sutirštėja.
Tuomet nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės ekstraktą ir supylus į švarų dubenį palikite kremą atvėsti.
Dideliame dubenyje sutrinkite sviestą ir su 1,25 stiklinės cukraus.
Įmuškite 5 kiaušinius, sudėkite pasigamintą kremą ir gerai išplakite.
Galiausiai sudėkite kokoso drožles, 2 šaukštelius vanilės ekstrakto, 2 šaukštus kukurūzų krakmolo ir viską gerai išmaišykite.
Patepkite aliejumi arba sviestu kepimo skardą ir konditeriniu švirkštu išspauskite ant jos kokosinių sausainiukų masę.
Kepkite sausainiukus apie 15-20 min. 175 laipsnių temperatūroje, kol jie įgauna gražų auksinį atspalvį.
Iškeptus sausainiukus palikite kelioms minutėms, kad visiškai atvėstų.
Glaistui sudėkite į dubenį abrikosų džemą, supilkite vandenį bei 0,2 stiklinės cukraus ir nuolat maišant kaitinkite keletą min., kol masė taps vientisa ir tiršta.
Pasigaminta glazūra aptepkite atvėsusius sausainiukus ir patiekite.
Skanaus.