Knysliuko receptas

Knysliuko receptas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulės galva
  • Druska, česnakinė
  • Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:

Imi nešaldytą kiaulės pusgalvį, paprausi, atitarnavusia britva nuskuti likusius šerius. Supili pakelį stambaus malimo prieskonių mėsai ar kepsniams ir pusę pakelio česnakinės druskos. Prieskonius sumaišai. Gautu mišiniu ištrini knysliuko veidą. Tada labai gausiai apvynioji (pageidautina storesne) folija. Labai gausiai - visą 10 m ruloną. Viską palieki mažiausiai pusei dienos
Ilgai ir kantriai iškūrenk laužą, žemė po laužu turi perkaisti iki 200 laipsnių. Prakask duobutę, paguldyk knysliuką veidu į gimtinę (kaulas turi būti viršuj, kitaip sudegs mėsa), užkask pelenais ir žarijomis ir palaikydamas kaitrą kepk apie 1,5-2 val. Kaitros palaikymui vis apžerk naujomis žarijomis. Pageidautina nedegti naujo laužo viršuje, o sukurti jį šalia ir naudoti naujojo laužo žarijas. Reikia įvertinti kepimo laiką, nepakepus vėl mesti į laužą – negerai (bus neskanu, neiškeps vidus), perkepsi – sudegs. Na galit bandyt keletą kartų kol "atmušit" ranką. Patiekalo ingredientai neviršys 10 Lt. Profesionaliai iškeptos galvos užteks 3-4.
Jei reikia, galima išėmus iš folijos trumpai paskrudinti ant grotelių

Receptą atsiuntė: rm
» Rašyti komentarą
» Komentarai
as
2014-10-19 12:03
tikras skanumelis
xxx
2014-01-07 11:51
Yra gi zymiai sveikesniu ir skanesniu patiekalu is hormonais perlesintu vistu krutineliu,kam nepatinka vaizdas ir skonis
Edgaras
2011-10-10 13:39
Atrodo tikrai skaniai Ausytes ir knysliuka iskart nuvalgyciau
Džo
2011-08-09 19:44
O bleee kai išgąsdino
Ieva
2011-08-09 12:04
Sveikos gaspadinaitės ir gaspadinaičiai. Gal galit atsiūsti įvairių receptų su kiauliena į mano gmail? [email protected] labai didelis dėkui jums.