Kleboniška silkė

Kleboniška silkė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Silkių filė, silpnai sūdytos, 300 gramų
  • Alyvuogių aliejus, su bazilikais, 80 gramų
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Svogūnai, didelių, 1 vienetas
  • Bazilikas, 1 pundelis
  • Riešutų mišinys, 1 saujelė
  • Balzaminis actas, 3 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Rudasis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Penkių pipirų mišinys, 3 žiupsneliai
  • Jūros druska, su žolelėmis, 3 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Saujelę riešutų susmulkinkite su žiupsneliu jūros druskos ir žolelių mišinio. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu, žiupsneliu pipirų mišinio. Gautą masę supilkite į aliejaus, acto bei pusės citrinos sulčių mišinį, išmaišykite.

  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, galima dar ir griežinėlį citrinos, kelias šakeles violetinio baziliko ir įmaišykite į padažą.

  3. Nuvarvintą silkės filė supjaustykite ir išdėliokite silkinės šonuose. Užliekite per vidurį labai aromatingu užpilu. Palaikykite bent per naktį vėsiai. Papuoškite ir su meile bei džiaugsmu patiekite.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą