Klasikinis ispaniškas desertas – Natilla


- Pienas, 1 litras
- Kiaušinių tryniai, 5 vienetai
- Cukrus, 100 gramų
- Sausainiai, apvalus, 8 vienetai
- Kukurūzų krakmolas, 40 gramų
- Cinamonas, lazdelės, 1 vienetas
- Vanilinis cukrus, arba vanilės ekstraktas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi naudodami šluotelę. Plakame kelias minutes, kol cukrus beveik ištirpsta.
150 ml pieno sumaišome su krakmolu. Po to supilame į kiaušinių plakinį ir išmaišome.
Likusį pieną supilame į prikaistuvį, įdedame cinamono lazdelę ir užkaičiame ant vidutinės ugnies.
Kai pienas pradeda virti, išimame cinamono lazdelę ir nugriebiame susidariusią pieno plėvelę. Pamažu, nuolat maišant supilame kiaušinių plakinį ir maišome kaitindami ant šiek tiek silpnesnės ugnies kelias minutes, kol masė sutirštėja. Kremas turėtų būti jogurto tirštumo.
Kremą supilstome į desertinius indelius ar stiklines, ant viršaus uždedame po apvalų sausainį ir paliekame visiškai atvėsti. Po to desertus uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą atšalti. Prieš patiekdami galite apibarstyti cinamonu.