Kivinis tortas


- Citrinos, 1 vienetas
- Cukrus, 150 gramų
- Grietinėlė, 35 proc. riebumo, 400 gramų
- Sausainiai, šokoladiniai, 200 gramų
- Brendis, 2 valgomieji šaukštai
- Varškė, 400 gramų
- Sviestas, 75 gramai
- Želatina, 2 valgomieji šaukštai
- Želė, kivių, pakeliuose, 1 vienetas
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kivi
Sausainius sutrupinti, sumaišyti su ištirpintu sviestu ir brendžiu (galima ir nedėti arba pakeisti romu ar amaretu). Sausainių masę sudėti į apvalią tortinę formą, išklotą kepimo popieriumi. Masę pirštais išlyginti. Padėkite į šaldytuvą. Varškę mikseriu išplakti su 100 ml grietinėlės, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir nutarkuota citrinos žievele. Išbrinkintą želatiną ištirpinti ant mažos ugnies ir sumaišyti su išspaustomis citrinos sultimis. Tada maža srovele ir nuolat maišant mikseriu supilti į varškės masę. Grietinėlę išplakti ir atsargiai sumaišyti su varškės mase. Išlyginti paviršių ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Kai varškės masė apstings, pasiruošti želė: ištirpinti kivinės želė miltelius 0,25 l vandens. Ant varškės masės išdėlioti per pusę pjaustytus kivius ir atsargiai užpilti želė. Ir vėl padėti į šaldytuvą kol tortas visiškai sustings. Skanaus!
Patarimas: Prieš patiekiant į stalą, jo kraštus galima aptepti plakta grietinėlė ir apibarstyti kokoso drožlėmis arba sausainių trupiniais.
2014-12-13 23:02
2014-05-13 13:13
2014-04-30 00:44
2014-03-08 07:15
2015-07-06 21:38