Kitoks obuolių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cinamonas, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 150 gramų
- Margarinas, 375 gramai
- Obuoliai, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 700 gramų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Į persijotus miltus įmaišome kepimo miltelius. Į dubenį su miltais sudedame kubeliais supjaustytą margariną, įmušame kiaušinių trynius, įdedame grietinės ir maišome, o po to minkome rankomis.
Tešlą palaikome šaldytuve 1 valandą. 1/3 tešlos atsidedame - bus trupiniams, o iš likusios tešlos iškočiojame lakštą, kurį galėtume įtiesti į kepimo formą. Tešlos lakštas turi padengti ne tik kepimo formos dugną, bet ir kraštus.
Ant tešlos sudedame susmulkintus obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu.
Baltymus išplakame iki standžių putų su žiupsneliu druskos.
Baltymus sudedame ant obuolių ir išlyginame paviršių.
Ant pyrago užtarkuojame likusią tešlą ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C.
Kepame 60 minučių.
» Rašyti komentarą