Kiniški Naujųjų Metų koldūnai


- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, susmulkinti, 12 vienetų
- Kiaulienos faršas, 400 gramų
- Kvietiniai miltai, 600 gramų
- Baltas vynas, sausas, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 400 mililitrų
- Krevetės be kevalo, džiovintos, 25 gramai
- Druska
- Aliejus, riešutų, 3 valgomieji šaukštai
- Kininis kopūstas, smulkintas, 900 gramų
- Sezamų aliejus, 3 valgomieji šaukštai
Tešlą reikėtų gaminti iš 600 gramų baltųjų miltų bei keturių šimtų mililitrų šalto vandens.
Gerai išminkykite tešlą ir kuriam laikui palikite.
Po to pagaminkite mėsos įdarą.
Pirmiausia šiltame vandenyje pamerkite krevetes.
Smulkintą kopūstą sumaišykite su dviem arbatiniais šaukšteliais druskos. Tokiu būdu iš kopūsto išsiskirs šiek tiek skysčio.
Sumaišykite kiaulieną, svogūnus, abiejų rūšių aliejų, druską ir pipirus.
Mišinį užpilkite vandeniu, kuriame mirko krevetės.
Supjaustykite krevetes ir sudėkite jas į vyną. Šį mišinį supilkite į puodą su kiauliena ir svogūnais.
Po to jums reikės išsunkti kuo daugiau vandens iš kopūstų ir suberti nusunktus kopūstus į puodą.
Kuriam laikui palikite puodą ir grįžkite prie tešlos. Sugnaibykite ją į gabalėlius, kurių skersmuo siektų maždaug 2-3 centimetrus.
Suplokite juos taip, jog jie primintų nedidelius blynus ir būtų maždaug 10 centimetrų skersmens.
Supjaustykite tešlą į 2-3 centimetrų skersmens gabalėlius.
Toliau jūsų lauks svarbiausia šio patiekalo ruošimo dalis. Labai svarbu, jog jūsų rankos būtų švarios ir sausos. Puode esantį mišinį išdėliokite ant tešlos gabalėlių ir pirštais juos užlipdykite.
Kiekvienas „jiaozi“ koldūnas turėtų būti pusmėnulio formos.
Paruoštus koldūnus išvoliokite miltuose ir sudėkite ant kepimo popieriaus.
Koldūnai turėtų neliesti vienas kito, kadangi kitu atveju tešla gali trūkti.
Po to užvirinkite vandens ir įdėkite į jį keletą koldūnų.
Virkite maždaug nuo aštuonių iki dešimties minučių.
Skanaus.