Kiniški koldūnai

Kiniški koldūnai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 3
  • Imbieras, tarkuotas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai, malti
  • Kopūstai, 0.25 vieneto
  • Morkos, 2 vienetai
  • Porai, baltoji dalis, 0.5 vieneto
  • Kiaulienos faršas, 250 gramų
  • Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Actas, ryžių, 1 valgomasis šaukštas
  • Sojos padažas, 4 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 0.5 stiklinės
  • Druska
  • Sezamų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Sezamo sėklos
Gaminimo instrukcija:

Iš miltų, vandens, kiaušinių trynių bei 0,5 šaukštelio druskos išminkyti koldūnų tešlą (reikia labai gerai išminkyti, kad neliktų gumuliukų). Gerai išminkyta tešla net blizga.
Kol tešla ilsisi, pagaminti įdarą, smulkiai sutarkuoti kopūstus, juos pasūdyti ir gerai išminkyti rankomis, kad išsisunktų sultys.
Susmulkinti porus, česnakus, sutarkavuoti morkas.
Visas daržoves sumaišyti su malta mėsa, geriausiai būtų daržovių ir mėsos imti po lygiai.
Į mėsos-daržovių įdarą supilti kiaušinių baltymus, 1 v. š. sojos padažo, 1 v. š. sezamų aliejaus, druską, pipirus bei viską gerai išmaišyti.
Kočioti tešlą, spaudyti stikline rutuliukus, užspaudinėti koldūniukus ir dėti juos į garinį žuvies puodą ant grotelių.
Su tešla dirbti reikia pakankamai greitai, nes ji greitai džiūva, o virimui garuose tiks ir kitoks puodas skirtas būtent tam reikalui.
Koldūniukai garuose išverda per kokias 10-15 min.
Prie koldūnų paruošti padažą. 3 v. š. sojos padažo, 1 v. š. sezamų aliejaus, ryžių actą bei sezamo sėklas suplakti stiklainėlyje.
Į lėkštes galima dėti po dvylika koldūnų, paskiriant kiekvienam metų mėnesiui po vieną.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Vicky
» Rašyti komentarą